Fotboll

Storförlust för GIF i nystarten

På onsdagskvällen nystartade allsvenskan igen och för Gefle IF som haft en trög vår var det tänkt att vändningen skulle komma. Men serieledande Kalmar var ett par klasser bättre än Gefle IF och vann med hela 5-1 efter två mål av duktige brassen Cesar Santin.

Brassen Cesar Santin får personifiera Kalmars offensivglädje, den som fick Gefle att tugga konstgräs på onsdagen.

Han slog också till med ett av allsvenskans snyggaste mål hittills, det som betydde 1-0 till gästerna.

Gefle hade dittills haft övertaget och att kvitteringen kom bara två minuter senare var logiskt. Daniel Bernhardsson vann nickduellen som gav Yannick Bapupa fritt läge att dundra in bollen via ribban i högerläge.

Starka Kalmar
För bara ett år sedan kanske det där hade räckt till en poäng, men just nu är Kalmar för starkt.

Santin vann en duell med Thomas Hedlund i den 38:e minuten och spelade in bollen till David Elm som var för nära mål för att kunna missa.

Fyra minuter senare, i den 42:a minuten, avgjordes matchen. Kalmar fick en straff, Santin klev fram, svängde på höfterna som i en samba innan han slog bollen förbi Mattias Hugosson.

Klagade på domaren
– Domaren gav Kalmar straffen. Om domaren ska blåsa för alla kontakter av det där slaget skulle det bli många straffar i svensk fotboll, sa Gefles tränare Pelle Olsson om situationen där Anders Wikström puttade på Patrik Ingelsten.

Förnedringen stannade vid 5-1 efter två mål till i andra halvlek. Målskyttar David Elm och Patrik Ingelsten.

SR Gävleborg/TT