Fotboll

Oremo till Djurgården

Johan Oremo lämnar Gefle IF. På torsdagen blev anfallaren klar för seriekonkurrenten Djurgården. Kontraktet med Djurgården löper över 4,5 år.

Efter en längre tid av spekulationer blev förra säsongens store sensationsman, Johan Oremo, klar för Stockholmsklubben. Han har skrivit på för fyra och ett halvt år.

– Det känns jättebra, det tog lite tid men det är skönt att det nu är klart. Jag ska väl försöka jobba vidare i Djurgården och utveckla det som jag har gjort i Gefle, löpa mycket och skapa sår i motståndarnas backlinje, säger Oremo.

Lyckades på tredje försöket
Redan förra året var 21-åringen ett eftertraktat namn för Djurgården, men Oremo – som gjorde elva mål och slutade trea i skytteligan under sin debutsäsong 2007 – valde att stanna kvar i Gefle.

Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson säger att han kontaktade Oremo redan innan han valde att gå till Gefle.

– Johan är en löpvillig spelare som gärna går i djupled och som oavsett division visat sig ha en bra näsa för målet, en riktig måltjuv. Han har dessutom mycket utveckling kvar i sig.

Får nummer 27
Hittills under den allsvenska säsongen har Johan Oremo, som hoppas hinna bli spelklar redan till söndagens match mot Trelleborg, gjort fyra mål. Oremo får tröjnummer 27 i Djurgården och gör sin första träning på fredagen.

SR Gävleborg/TT