Bandy

Nilsson klar för Kazan

Efter ett antal veckors spekulationer är det nu klart att Sandvikens stjärnanfallare Patrik Nilsson spelar i ryska Kazan Dynamo nästa säsong. 26-åringen har skrivit på för ett år.

Sandviken tappar sin skyttekung Patrik Nilsson till Ryssland. Övergången var väntad, men kontraktsdiskussionen har dragit ut på tiden. På torsdagen var parterna dock överens, och Nilsson flyttar till Ryssland första veckan i augusti.

Spännande upplevelse
– Det blir riktigt spännande, en upplevelse, säger han.

Skyttekungen – förra säsongen blev det otroliga 94 mål i grundserien – kommer inom kort att åka över på en tvådagarsvisit för läkarkontroll.

Bandy på heltid
För första gången får Nilsson nu också spela bandy på heltid.

– Det kommer bli grymt. De tränar väl två gånger om dagen, nåt sånt. Det är något man satsat mot under hela sitt liv, att kunna tjäna ordentliga pengar på detta. Men jag ska plugga ryska vid sidan om där borta, säger han och utesluter inte att det kan bli mer än ett år i ryska ligan om allt klaffar.

Flera svenskar
Nilsson blir inte ensam svensk i Kazan - ytterligare fyra svenskar är klara.

– Andreas Bergwall (landslagsmålvakt), Johan Andersson i Villa Lidköping, ”Uffe” Einarsson i Vetlanda och Anders Östling i Västerås är också klara. Det betyder förstås mycket det också, säger Nilsson.

SR Gävleborg/TT

20080703T165921+0200