Skidsäsongen slutar nu

Nu under påskhelgen är sista chansen att utnyttja skidanläggningarna i länet. Efter påsken stänger dom nämligen för säsongen. Järvsöbacken, som redan ifjol fick kritik för att den stängde innan Gävleborgsläns barn och ungdomar hade påsklov, har öppet sista dagen idag.
-Det är ju så att folket som bor här i närheten och åker skidor, de åker för det mesta upp till fjällen vid den här tiden. Och som du ser är det gröna gräsmattor och folk grejar i trädgårdarna, så det är inte det riktiga toppintresset här i Järvsö just nu, det säger Peter Augustsson som arbetar i Järvsöbacken. Järvsöbacken har alltså öppet sin sista dag redan idag, på påskdagen. Och i morgon är allra sista chansen att åka skidor i en skidanläggning i Gävleborgslän. Då har Hassela Sport och Konferanscenter öppet sista dagen för säsongen. Kungsberget hade säsongsavslutning redan sista helgen i mars. Vill du åka längdskidor ska du också passa på nu. I Harsa finns det fortfarande snö att åka på men snart är den borta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".