söderhamn

Telefonanalys bevis mot mordåtalad

En telefonanalys som har gjorts stärker bevisen mot den mordmisstänkta 21-åriga man i tisdagens rättegångsdag om mordet på en 31-årig man i Söderhamn i januari. Den 32-åriga kvinnan och den 21-årige mannen som står åtalade nekar båda till brottet.

Det är ett svårlöst mål. Mordvapnet saknas, det finns inget DNA på platsen och inga vittnen.

Det starkaste beviset kan vara en telefon. Telefonanalyser har tidigare visat att den mordåtalde mannens telefon befann sig i Söderhamn under mordnatten.

Mannen har hävdat att han tappat bort telefonen men idag visade en expertanalys att telefonen fortsatt att användas även efter det att den ska ha tappats bort. Det verkar då som att den har använts just av den 21-åriga mannen eftersom någon har använt telefonen med samma nummer som tidigare.

– Man kan säga att bevisen har stärkts i viss mån. Samtidigt säger experten att det inte helt kan uteslutas att någon annan har använt telefonen. Men då måste det vara någon som är nära vän med min huvudman och som har samma vänner och samma levnadsmöster, säger 21-åringens advokat KG Myhrberg.

Nytt vittne hördes
En vän till den mordåtalade kvinnans familj hördes också under tisdagens rättegångsdag. Mannen var i lägenheten på morgonen efter mordet eftersom kvinnan hade tillkallat honom för hjälp. Under dagens förhör framkom att vännen och kvinnans berättelser skiljer sig på en del olika punkter.

Vittnet hävdade också i rättegången att den misstänkta kvinnan har sagt att hon hatat den mördade mannen och att hon skulle kunna döda honom, något som kvinnan nekar till.

Nina Ljungberg
nina.ljungberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista