sandviken

Kammarmusikfestival trots bantat kommunbidrag

Idag startar den 23:e Kammarmusikfestivalen i Sandviken. Festivalen samlar musiker från hela världen. Men i år görs festivalen med ett rejält bantat bidrag från kommunen.

-För oss är det en glädje att komma till Sandviken eftersom jag har hört om den här festivalen som ett av de mest spännande kulturevenemangen i Sverige. Det är fantastiskt att få dela musiken med publiken i den här miljön, säger Cebran Sierra som är en av medlemmar i Quirogakvartetten från Spanien som spelar på Kammarmusikfestivalen.

Men Sandvikens kommunen har dragit ner på bidraget till Kammarmusikfestivalen i år.

– Det går upp och ner med pengar och bidrag. Sandvikens kommun halverade bidraget till det här året. Vi måste få en bättre finansiering till nästa år. Det är ett problem, säger Mats Widlund som är konstnärlig ledare för Kammarmusikfestivalen.

Men själva musikens överlevnad är Mats Widlund inte orolig för.

– Publiken som älskar kammarmusiken vallfärdar hit. Att spela stråkkvartett är som att samtala med varandra där publiken får vara med och lyssna. Det blir en alldeles laddad stämning i den här lokalen, säger Mats Widlund.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista