Härjedalen

Polisen söker efter försvunnen Gävlebo

Polisen fortsätter att leta efter den man i 25-års åldern som är försvunnen i Härjedalen sedan i söndags. Under torsdagseftermiddagen koncentrerar sig polisen på att utreda de tips som kommit in om mannens försvinnande.

Polisen går nu igenom de tips som kommit in och jämför personers iaktagelser men mannens signalement.

– I nuläget har polisen inga konkreta spår efter mannen, säger Håkan Andersson, närpolischef i Härjedalen och insatsledare i sökandet.

Den försvunna Mannen som är i 25-års åldern och från Gävletrakten har varit borta sedan i söndags. Han försvann någonstans mellan Sveg och Lillhärdal i Härjedalen efter han och två andra män som var på genomresa hade fått bensinstopp med sin bil och kom ifrån varandra.

Polisen har sökt efter mannen med hundar i går och i natt och under förmiddagen i dag med helikopter. En hundpatrull finns också beredda att gå ut men det stora skogsområdet gör det svårt.

– Förhoppningen är att vi ska se något från helikoptern som kan ge oss en ledtråd om var vi ska börja leta, säger Håkan Andersson.

Eftersom polisanmälan kom in i Gävleborg först i tisdags börjande inte letandet förrän då. Håkan Andersson kan i nuläget inte säga hur länge man kommer fortsätta. Det är svårt att avgöra vilka chanserna är att hitta mannen vid liv om han är kvar i skogen.

– Vi har i alla fall vädret på vår sida, säger Håkan Andersson.

Polisen har nuläget ingen misstanke om något brott i samband med mannens försvinnande.

Therese Jacobson
therese.jacobson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista