Hudiksvall

Dyrt att inte anställa fler sjuksköterskor

På Hudiksvalls sjukhus har det i sommar varit stora problem med överbeläggningar. Orsaken är att sjukhuset inte lyckats rekrytera tillräckligt med sjuksköterskor som kan täcka upp under sommaren.

Per Lennart Bergvik som är chef för akuten i Hudiksvall tycker att sjukhuset borde anställa fler sjuksköterskor.

– Det kanske i slutändan blir dyrare att inte anställa folk eftersom man sliter ut personalen och det leder till sjukskrivningar, säger han.

Hudiksvalls sjukhus har varit tvugna att dra in flera vårdplatser i sommar på grund av att man inte har haft tillräckligt med personal. Detta har lett till att stora överbeläggningar har drabbat hela sjukhuset. Störst problem med rekryteringen har det varit på operationsavdelningen.

Gunnar Jansson är Divisionschef för division operation. Enligt honom går det inte att förutse hur en sommar ska bli.

– Det går aldrig att förutse hur mycket personal man behöver och vi har inte möjligheten att ha en överbemanning för att vid varje tillfälle se till att säkerställa att allt fungerar. Ibland hamnar man i situationer där vi får överbeläggningar, säger Gunnar Jansson.

Malin Jakobsson
malin.jakobsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista