Härjedalen

Försvunne 24-åring troligen kvar i området

Polisen misstänker att den 24-årige man från Gävle som varit försvunnen i Härjedalen sen i söndags kan ha varit narkotikapåverkad. Om mannen hade tagit droger så finns det risk för att han inte har agerat rationellt och irrat omkring i skogen, säger Kjell Wedin vid Östersundspolisen.

Sökandet efter en saknad 24-åring i Härjedalen fortsätter. Polisen tror att han fortfarande kan finnas i området där han försvann natten mot måndagen.

– Vi börjar närma oss sluttiden för att kunna överleva i det här området, säger biträdande spaningsledare Kjell Wedin till TT.

Under fredagen användes helikopter i sökandet efter mannen som försvann i ett område mellan Sveg och Lillhärdal. 24-åringen, som är från Gävle, åkte bil tillsammans med två jämnåriga män när de fick bensinstopp. De började leta efter hjälp, men kom ifrån varandra.

Anmälan om att mannen var borta gjordes till Gävlepolisen i tisdags. Först på onsdagen överlämnades ärendet till Svegpolisen som då startade sökandet. 24-åringens jacka hittades på en skogsbilväg men några andra spår efter honom finns inte.

Tips om att han skulle ha varit synlig inne i Sveg har polisen avfört. Mycket talar, enligt Kjell Wedin, för att den saknade mannen fortfarande finns någonstans i området.

– Vi vet att de var narkotikapåverkade och då tänker man inte rationellt, säger Wedin.

Mannen är enligt polisen cirka 180 centimeter lång, kortklippt och var klädd i brun tröja och jeans. Han har två tatueringar med så kallade tribalmotiv.

SR Gävelborg/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista