Furuvik

Populär festival - relativt okänd

Runt 20 000 personer lockades i helgen till Skandinaviens största countryfestival som anordnas i Furuviksparken utanför Gävle. Trots att festivalen drar stora countrystjärnor och många besökare, är den ändå relativt okänd.

Trots att festivalen är okänd för många sviker inte besökarna. Ungefär 20 000 personer tros ha besökt parken under festivalen. Och det är en siffra som kan jämföras med Hultsfredsfestivalens ungefär 25 000 besökare.

Inte heller de stora countrylegenderna sviker. En av de är Jonny Bush från USA som spelade på lördagkvällen. På grund av sin flygrädsla har han aldrig varit i Sverige och spelat, men nu för första gången vid 73-års ålder trotsar han sin rädsla och tillgodoser även sina svenska fans.

Jonny Bush berättar att vi i Europa mer intresserade av traditionell country än den mer poppiga Shania Twain-countryn, som är väldigt populär i USA. Och det är en anledning att många countrymusiker börjat spela mer i Europa nu.

Anna Björklund
anna.bjorklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista