Hudiksvall

Hudiksvalls sjukhus kan få fler parkeringsplatser

På Hudiksvalls sjukhus har bristen på parkeringsplatser länge varit ett stort problem. Nu har landstinget planer på att bygga ett nytt parkeringsdäck.

Kjell Johansson har jobbat på sjukhuset sedan sjuttiotalet och han tycker att det är dags att ta itu med problemet:

– Jävligt dåligt är det på ren svenska. Jag började jobba här 76, så jag vet hur det ser ut här, både för personal och för patienter och anhöriga, säger han.

Även Kerstin Söderlund som ofta kommer in till sjukhuset för att ta prover tycker att det är jobbigt med parkeringen:

– När det inte är semester är det omöjligt. Man kan aldrig åka hit ensam om man har en läkartid till exempel, för då måste man ha med någon så att man vet att man blir av med bilen.

Parkeringsletandet leder till irritationer för både patienter och sjukhuspersonal som ofta blir försenade till läkartiden eller till jobbet.

Per-Erik Petersson är lokalansvarig för X-fastigheter som har hand om parkeringarna. Han är medveten om parkeringsproblemet:

– Ja vi håller på att utreda möjligheterna till att bygga ett parkeringsdäck ovanför stora parkeringen.

När kommer det att bli av?

– Utredningen blir klar under hösten. Och sedan kommer den att lämnas över till landstingsstyrelsen som kommer att ta beslut i frågan.

Patienter, anhöriga och personal som tar bilen till Hudiksvalls sjukhus får hålla till godo med de parkeringsplatser som finns ett tag till. Men förhoppningsvis står ett nytt parkeringsdäck färdigt hösten 2009.

Malin Jakobsson
malin.jakobsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista