Idé från Edsbyn sprids över landet

För två år sen beslutade sig Edsbyns Bandyförening att ta upp fajten mot trafikdöden. Föreningen skrev en trafikpolicy för säkrare transporter. Det som började på klubbnivå har nu börjat sprida sig ut över landet till andra idrottsföreningar och nu även på förbundsnivå.
För två år sedan delade Edsbyns bandyförening ut den första stafettpinnen i trafiksäkerhet till Brynäs hockey. Edsbyns bandyförening ville ta upp fajten mot trafikdöden och tog också fram en egen trafikpolicy som säger att alla, från knattelag till elitspelare, ska transporteras till bortamatcher i stor buss. Intresset för trafiksäkerhetspolicyn har nu spridit sig över landet och i år delas fyra staffettpinnar ut. De går till Ljusdals bandy, Ilbäckens ryttarförening, Svenska bandyförbundet och svenska Handbollsförbundet. Alla som får en stafettpinne måste lova att arbeta för säkra transporter inom sin förening. Målet är att bidra till Vägverkets nollvision, alltså noll döda i trafiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".