hälsingland

Par åtalas för mord alternativt dråp

På onsdagen åtalades den 33-årige man och den 24-åriga kvinna som misstänks för mordet på en 22-årig man i Friggesund norr om Delsbo den 5:e juli. Paret åtalas för mord alternativt dråp.

Den 22-årige man som dödades på lördagskvällen den femte juli hade behandlats för sitt beroende av den smärtstillande medicinen oxycontin så sent som våren 2008.

Oxycontion är en starkt beroendeframkallande opiat som skrivs ut av läkare, den är också vanlig bland missbrukare.

Enligt polisen så var 22-åringen skyldig paret både pengar och piller sedan tidigare.

Enligt Hudiksvallspolisen är det högst troligt att 22-åringen var ute efter mer smärtstillande medicin när han besökte den lägenhet i Friggesund där den 33-årige mannen och hans 24-åriga sambo bodde. 33-åringen förfogade över oxycontin som han fått utskrivet på laglig väg av läkare.

22-åringen nekades först tillträde till lägenheten men lyckades ta sig in genom ett fönster. Vem som gjorde vad efter det är oklart men när ambulansen kom till platsen hade 22-åringen  skadats av ett tjugotal knivhugg och flera slag mot huvudet med en järnkonsol. Han kunde senare dödförklaras på sjukhuset.

Det mordåtalade paret har hävdat att de handlade i självförsvar, men vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand är av motsatt uppfattning. För drygt en vecka sedan, när kvinnan omhäktades, sa han att misstankarna mot paret hade stärkts.

På tisdag 26:e augusti inleds rättegången mot paret. Där väntas även ambulanspersonal vittna om att paret inte ska ha uppträtt ångerfullt när ambulansen kom till platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista