gävleborg

Mördare finns i Gävleborg?

Ett morddömt finskt par, som rymde under bröllopsresan i Finland häromdagen, kan finnas i Gävleborgs län. Både under fredagen och på lördag morgon har privatpersoner tyckt sig ha sett de två mördarna i länet.

Det pågår ett stort polispådrag efter de två livstidsdömda mördarna, och under fredagen gick det ut ett svenskt rikslarm.

Paret rymde från ett fängelse i norra Finland i samband med en permission som de fick för att gifta sig.

Mannen är 60 år och kvinnan är 43 år. Vid försvinnandet bar mannen glasögon och hade grått pipskägg.

Paret ska ha färdats i en mörkröd Saab 900 med registreringsnumret RFC 585, enligt Sundsvalls tidning.

Enligt finska polisen är mannen dömd för ett mord i norra Sverige och kvinnan är dömd för delaktighet i ett dubbelmord i Uleåborg i Finland.

Polisen vill nu gärna ha hjälp med tips från allmänheten men man varnar också för att kvinnan och mannen kan vara beväpnade och farliga.

Och de kan alltså finnas i Gävleborg: Vid 18-tiden på fredag kväll ringde en man polisen efter att han hade köpt kvällstidningen och sett bilder på det efterlysta paret. Han tyckte att han hade sett dem i affären Lidl i Söderhamn vid lunchtid tidigare samma dag.

Och tidigt på lördag morgon - vid kvart i sju-tiden - fick polisen ett samtal från en person som tyckte sig ha sett paret på E4 i höjd med Strömsbruk - norr om Hudiksvall.

Det berättar vakthavande befäl på gävleborgspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista