Här tog Wolfgang Pouzar en inbrottstjuv på bar gärning. Foto: Joacim Lindwall
gävle

Wolfgang tog inbrottstjuv på bar gärning

Natten mot måndagen fick familjen Pouzar i Gävle ett oväntat besök av en inbrottstjuv. Wolfgang Pouzar vaknade när larmet gick och sprang ner till garaget. Där fick han hålla kvar en inbrottstjuv i en halvtimme innan polisen kom.

– Larmet gick och så var det en yrfärd ner i garaget för mig. När jag öppnade dörren till garaget och slog på lyset så såg jag att det satt en man där som gömde sig bakom en bil, säger Wolfgang Pouzar.

Tjuven satt och tryckte mellan två volkvagnsbubblor. Det är inte första gången familjen har påhälsning av tjuvar i garaget. För fyra år sen stals barnens mopeder i garaget. Familjen har därför skaffat larm.

Wolfgang och en av hans söner fick stå och vakta tjuven i en halvtimme innan polisen kom. Det tog ett tag eftersom polisen var ute i skogen och letade efter en försvunnen kvinna.

– Jag skrek att han skulle sätta sig på golvet - och jag frågade vad han gjorde där. Han fogade sig och satt stilla en bra stund. Men han ändrade humör under halvtimmen. Han hann både vara hotfull och ångerfull om vartannat. Så det var väldigt otrevligt, säger Wolfgang Pouzar.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista