Inga glada miner på Gävle & Co. Foto: Anders Ekholm.
gävle

Dämpad stämning på turistbyrå

Nio personer vid turistbyrån Gävle & Co blir av med sina jobb när Gävle kommun ska ta över en del av turistbyråns verksamhet. På turistbyrån i Gävle var i dag stämningen dämpad eftersom ingen av de nio anställda har några nya jobb på gång.

Gävle kommun vill under den nya slogan ”Välkommen ombord” hårdsatsa på att få fler personer att besöka eller att flytta till Gävle.

En verksamhet som den ekonomiska föreningen och turistbyrån Gävle & Co har skött under flera år med dokumenterat goda resultat. Antalet kongresser har nämligen varit rekordmånga i Gävle.

Gävle & Co har haft ett avtal med Gävle kommun, men kommunen har signalerat att de vill ha en annan form av markadsföring.

Gävle kommun vill nu satsa mer på att marknadsföra sig mot studenter och att få folk att flytta till Gävle - en marknadsföring som inte Gävle & Co har sysslat med.

Fråga är nu vad som händer med kongressdelen som är den rest som blir kvar i Gävle & Co.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista