Hälsingland

Misstänkta för Friggesundsmord skyldiga

Det par som stått åtalade för att ha dödat en 22-årig man i Friggesund i början av juli är skyldiga. Det konstaterade Hudiksvalls tingsrätt efter att rättegången avslutats på fredagen.

Både mannen och kvinnan förblir häktade i väntan på dom och de ska dessutom genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Vid fredagens slutpläderingar hävdade Åklagare Mikael Hammarstrand att paret gemensamt gjort sig skyldiga till brottet.

– Det kan finnas utrymme för att döma den ene till mord och den andre för dråp, säger han.

Parets försvarsadvokater tycker däremot inte alls att det är klarlagt hur allt gått till, och eftersom det inte går att klarlägga vem som har orsakat 22-åringens död borde båda släppas på fri fot.

– Jag anser att det är två separata gärningar och att de inte har arbetat gemensamt och i samråd, säger Tord Krokström, mannens försvarare.

Den dödade 22-åringen hade slagits i huvudet åtta gånger och huggits med två olika knivar ett 20-tal gånger. Den åtalade kvinnan erkänner två knivstick men minns inga fler. Den 33-årige mannen erkänner slag mot huvudet.

– Vi kommer aldrig någonsin att få reda på det exakta händelseförloppet. Sanningen kommer vi aldrig att få reda på, säger Åklagare Mikael Hammarstrand.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista