Gävle

Serie av anlagda bränder i Gävle

Tre misstänkt anlagda bränder inom loppet av bara en timme inträffade natten mot lördag i Södra Bomhus i Gävle. De materiella skadorna av de tre containerbränderna var visserligen begränsade, men enligt polisen tyder mycket på bränderna kan vara resultatet av ett pyromandåd.

Den första branden upptäcktes strax efter midnatt i ett sopkärl på Myrmalmsvägen i Södra Bomhus och bara någon minut senare visade det sig också brinna rejält i en container på den närbelägna Bärnstensvägen. Den senare branden var så kraftig att containern deformerades.
Det tredje branden uppstod närmast exakt en timme senare, denna gång i en container tillhörande ICA Plus vid Hövdingavägen.
Polisen befarar fler bränder
Enligt Gävleborgpolisens kriminalinspektör Torbjörn Säfström ser polisen allvarligt på händelserna. Det går inte att utesluta att det är samma personer som anlagt bränderna.
säger han.
Erfarenheten visar att den här typen av containerbränder i ett senare skede också leder till att ytterligare platser börjar sättas i brand.
Polisen efterlyser nu tips från allmänheten som kan leda till att förövarna grips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista