Demensboende i Gävle världsledande

På demensboendet Flemminggatan i Gävle använder de sig av särskilda sinnesrum där oroliga boende kan komma till ro utan lugnande medel. Boendet är världsledande när det gäller tekniska lösningar som ska underlätta för de dementa.
Ett rum är inrett som en skog och en trädgård och i ett annat rum finns en automatisk vagga för rullstolar och en särskild säng där de dementa kan vila. Såväl boende som personal och anhöriga uppskattar sinnesrummen eftersom de dementa på det här sättet slipper en del medicinering. Sinnlighet och tekniska lösningar ersätter lugnande medel på demensboendet på Flemminggatan i Gävle. Boendet är världsledande när det gäller tekniska lösningar som ska underlätta för de dementa. Några exempel är en automatisk rullstolsvagga och larm- och låssystem som ger större frihet för de demenssjuka att röra sig i byggnaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".