Eklundrättegång

Utreds för brott i Norge

Rikskriminalpolisen undersöker nu om Anders Eklund kan ligga bakom flera kvinno-försvinnanden i Norge. I samband med husrannsakan hos Eklund i Torsåker hittade polisen en del föremål och kontaktuppgifter som tyder på att han haft kontakt med norska kvinnor.

Anders Eklund har under perioder jobbat mycket i Norge som lastbilschaufför. Och Eva Von Vogelsang, som ingår i polisens gärningsmannaprofilgrupp, säger till den norska tidningen Verdens Gang att polisen nu går igenom Eklunds körningar i Norge.

I samband med att förundersökningen blev offentlig kom det fram att polisen gjort flera fynd i Eklunds hem som binder honom till Norge.

I ett av Eklunds förråd i anslutning till hans bostad hittades bland annat en pappersservett med namn och adress till två norska kvinnor. I samma förråd hittades också tre norska kartor. Och i Eklunds kök hittades även en rosa plånbok med en norsk 50-lapp och några mynt i.

Det är polisens gärningsmannaprofilgrupp som nu ska analyserar om Eklund kan kopplas till fler kvinnoförsvinnande i Norge.

I mitten av nästa vecka återupptas rättegången mot Anders Eklund som erkänt morden på 10-åriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se