Företagen trivs allt sämre i Sandviken

Svenskt Näringslivs årliga kommunranking som visar hur företagarna ser på företagsklimatet i sina hemkommuner visar på fortsatt stora skillnader mellan kommunerna i Sverige och Gävleborgs län. Bara Söderhamn och Ovanåker klättrar på listan medan övriga kommuner i länet rasar nedåt i rankingen.
Länet är splittrat och i Hälsingland har man generellt bättre företagsklimat än i Gästrikland. I länet bibehåller Söderhamn förstaplatsen och Söderhamn har dessutom klättrat sex placeringar sedan förra året och hamnar nu på 113 plats av Sveriges 289 kommuner. Ovanåker är den enda andra kommunen i länet som klättrat i rankingen medan övriga kommuner i länet halkat neråt på rankinglistan. Den kommun som faller mest är Sandvikens kommun som tappar 29 platser och ligger nu på 212:e plats. Sämst företags i länet har enligt undersökningen Gävle som hamnar på en föga smivkrande 236:e plats bland landets kommuner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".