Krav på Stefan Anderssons avgång

Ljusdalsposten har på ledarsidan krävt att Stefan Andersson ska avgå som moderaternas oppositionsråd i Ljusdal. Att avfärda historien som kärlekshistorier som Margareta B Kjellin gör är helt oacceptabelt, skriver tidningens ledarskribent Åsa Malmström. Vanliga ljusdalsbor är också kritiska.

Stefan Anderssons beteende är extremt olämligt. Speciellt om man väljer att vara i en förtroendebransch. Lämpligt vore att Stefan Andersson själv klev åt sidan, skriver ledarskribent Åsa Malmström i Ljusdalsposten den 26 september.

Några dagar senare skriver också småföretagaren Anne Cahling på Ljusdalspostens ledarsida att det är dags för Stefan Andersson att avgå.

Att säga att en manlig politiker som förföljer en före detta flickvän får förtroendet naggat i kanten är ett understatement. Att en sådan person ska fortsätta på ett så högt uppsatt politiskt uppdrag i kommunen är helt otänkbart, skriver Anne Cahling på ledarsidan den 30 september.

Också flera insändare i Ljusdalsposten har varit kritiska mot att Stefan Andersson inte har avgått.

”Är det okey att hota och kränka i en kärleksrelation? Moderaterna har visat en flathet utan dess like” skriver en insändarskribent.

”Hans parti borde plocka bort honom omedelbart, hans förtroende borde vara förbrukat efter vad man fått höra i radio” skriver en annan insändarskribent.

”De kvinnor som är modiga nog att berätta och säga ifrån som utsatts för psykisk misshandel, som kränkts och förföljts? Ursäkta, var det någon som hörde vad de sa? Man blir djupt kränkt av en kommunledning (både politisk och på förvaltningsnivå) som inte tar sitt ansvar” skriver en tredje insändare i Ljusdalsposten.

När Radio Gävleborg frågade några personer som bor i Ljusdals kommun om förtroendet för Stefan Andersson så var det blandade reaktioner.

– Jag känner inte förtroende om det tjejen säger är sant, säger Anna-Karin Frank från Ljusdal.

– Såna saker borde man kunna sköta privat. Det borde inte påverka politiken. Jag har samma förtroende för Stefan Andersson som jag hade tidigare, säger Annika Olsson från Tallåsen.

– Jag förstår inte att han får sitta kvar som politiker. Om han inte kan hålla sig i styr så tycker jag att han borde avgå, säger Maud Åström från Färila.

Martin Hult
martin.hult@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista