Amadou Jawo är inställd på en tuff match mot Ljungskile. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Fotboll

Viktig match för Gefle i bottenstriden

Gefle IF spelar på lördagen säsongens hittills viktigaste match när laget möter Ljungskile hemma på Strömvallen. Båda lagen är inblandade i bottenstriden och för Gefle IF vore en förlust ödesdiger då laget ligger två poäng efter Ljungskile i tabellen. Vi träffade Gefleforwarden Amadou Jawo inför matchen.

– Det här är första matchen där jag känner mig riktigt taggad dagen innan så vi får se om det är bra eller dåligt, säger Amadou Jawo.

Det är superlördag på sportfronten i Gävle när Gefle IF spelar säsongens viktigaste match i fotbollsallsvenskan och där serieledande Brynäs senare tar sig an Linköping i elitserieishockeyn. 

Dagen till ära är särskilda bussar insatta för att frakta fans mellan Strömvallen och Läkerol Arena.

Men Brynäs får ursäkta. Det är GIF som tilldrar sig det största intresset. Och höstens succéman Amadou Jawo har ställt in sig på en tuff match mot Ljungskile i bottenstriden.

– Det är en viktig match och det kommer att bli tufft för oss.

Om laget förlorar mot svårspelade Ljungskile så hänger den allsvenska existensen på en mycket skör tråd.

Laget ligger just nu på kvalplats och har Ljungskile två poäng före sig i tabellen. Vid en eventuell seger så tar sig alltså laget förbi Ljungskile på rätt sida om kvalstrecket med fem omgångar kvar.

– Även om det går dåligt så har vi ändå fem matcher på oss så det hänger fortfarande på oss, men det skulle bli mycket tuffare.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista