Massivt medlemsstöd för Tommy Lindwall

Tommy Lindwall är ingen strejkbrytare. Det var vänsterpartiets medlemmar i Söderhamn överens om efter det extra medlemsmötet som hölls igårkväll. Tommy Lindwall har alltså partiets stöd som ordförande i barn- och ungdomsnämnden, och han säger till Radio Gävleborg att det känns bra med allt stöd i partiet, och att han respekteras för sitt sätt att visa att skolan är viktig.
Bakgrunden till mötet var partikollegan Tommy Lindwalls agerande under pågående konflikt med fackförbundet Kommunal. Tommy Lindwall har i egenskap av arbetsgivare och ordförande i barn- och ungdomsnämnden låst upp skolor, och hans partikamrat Marcus Häggström tycker att det är fel och har i debattartiklar krävt hans avgång. Enligt Anna Fält, som är ordförande för vänsterpartiet i Söderhamn, var samstämmigheten stor under mötet igårkväll att Tommy Lindwall inte är en strejkbrytare. Däremot kom det fram kritik mot partikollegan Marcus Häggström för hans agerande att gå ut i massmedia innan man tar upp frågan i det lokala partiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".