Gävle

Oppositionen föreslår: Skrota skolförvaltningen i Gävle!

Skrota den centrala skolförvaltningen i Gävle! Det föreslår den politiska oppositionen i Gävle Barn-och ungdomsnämd som ett alternativ till fortsatta skolnedläggningar i Gävle.

Barn- och ungdomsnämndens oppositionspolitiker i Gävle lägger nu fram ett sparförslag som man menar ska göra redan aviserade skolnedläggningar i Bomhus onödiga.

Totalt innebär sparslaget inom förvaltningsapparaten kostnadsminskningar på dryga 20 miljoner kronor. Reformer inom skolskjutsverksamheten skulle enligt förslagställarna kunna kapa utgifterna med ytterligare närmare 12 miljoner kronor.

Skolförvaltningen i skottgluggen
Enligt folkpartiets Mats Ivarsson är dock kärnan i förslaget att den centrala skoladministrationen slutar lägga ned skolor och i stället avvecklar sig själv.

- Den centrala förvaltningen har lämnats oberörd i många år. Det är där och inte på skolorna som det i dag finns en överkapacitet, säger han.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".