Vändplatsen i Edsbyn. Foto: Agneta Sundberg.
Ovanåker

Oviss framtid för Vändplatsen i Edsbyn

Mötesplatsen Vändplatsen för missbrukare i Ovanåker har varit framgångsrik. Flera besökare har blivit kvitt sitt missbruk sedan starten våren 2007 och nu ökar oron för vad som ska hända vid projektets slut i mars nästa år.

Vändplatsens framgång återspeglas i en ständigt ökande verksamhet.

När vändplatsen startade i april i fjol var det öppet tre dagar i veckan och även de som var påverkade var välkomna. Sedan dess har verksamheten utökats till öppet varje vardag och idag är det ingen som släpps in som är påverkad.

Gemensamt beslut
Det har besökarna och personalen bestämt tillsammans och Simon som blev nykter för fyra år sen när hans son föddes, tycker att reglerna är bra.

- Det är i dag så många som håller sig nyktra här, att det inte längre känns bra när mer störiga personer kommer hit, säger han.

Oviss framtid
Vändplatsen startade i april i fjol som ett projekt och ska pågå till mars nästa år. Vad som händer sen är det ingen som vet och oron för en nedläggning är stor bland besökarna.

- Det vore ett nederlag, det vågar jag inte en tänka på, säger Simon.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista