Leif Elvsén från Ovanåker.
ovanåker

Villatomter säljes för en krona

Nu rear Ovanåkers kommun ut villatomter för en krona. Totalt är det sju tomter i Edsbyn, Alfta och Viksjöfors som reas ut. Trots det låga priset tror inte exploateringsingenjören Leif Elvsén att det kommer bli någon rusning.

– Under senare år har det varit en par tre nybyggnationer per år bara, men det har ju varit mycket renoveringar av gamla hus i trakten, säger Leif Elvsén.

I hela Ovanåkers kommun finns det 30 villatomter till salu. De här sju som nu reas ut för en krona ligger i redan byggda villaområden och är svårsålda. Erbjudandet gäller hela nästa år eller så långt lagret räcker. Förhoppningsvis är det någon som nappar nu när de säljs för en krona styck.

– Kan vi sälja en tomt så är ju det bra, bäst är ju om alla stryker med, säger Leif Elvsén.

Kostnader tillkommer
Kravet att få köpa en reatomt är ett bygglov och att anslutningsavgiften som ligger på mellan 75.000 och 90.000 kronor betalas vid köpet. Till det kommer också kostnaderna för själva huset. Och med tanke på dagens ekonomiska kris ser det inte så ljust ut menar Leif Elvsén.

– Just nu är det ju finanskris så det kan ju bli svårt, men någon tomt ska vi nog lyckas bli av med.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista