Valbo

Olaglig avfallsdumpning i Valbo

Återvinningsstationen för förpackningar och tidningar vid Valbo kyrka har den senaste tiden utsatts för en omfattande dumpning av farligt avfall, bland annat bilbatterier och olja. Nu övervägs en polisanmälan.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ser allvarligt på dumpningen eftersom barn riskerar att skadas om de leker med bilbatterier eller kemikalier.

De överväger att göra polisanmälan om dumpningen fortsätter. 

– Någon eller några verkar fullständigt strunta i vad de riskerar att ställa till med och vi riktar en kraftig uppmaning till de skyldiga att sluta dumpningen. Fortsätter detta kommer vi att överväga en polisanmälan. Det kan också finnas risk för att vi värsta fall tvingas stänga stationen, säger Mia Steinbach vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

– För att få fram en direkt signal till dumparna har vi nu lämnat kvar några säckar med dekaler som upplyser om förbudet mot dumpning.

För att bli av med avfall på ett säkert och tillåtet sätt kan dumparna vända sig till kommunen eller en avfallsentreprenör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista