Ljusdal

Lazlo Gönzi lämnar miljöpartiet

Efter 25 år i miljöpartiet lämnar 63-årige Lazlo Gönzi från Färila sitt parti eftersom han inte tycker att det är tillräckligt grönt längre. Han sitter kvar på sina platser både i landstinget och Ljusdals kommun.

– Det som gjorde miljöpartiet till ett grundgrönt parti saknas idag. Skulle det visa sig att det finns en sådan rörelse är det dags att starta ett nytt parti. Jag är gärna med i ett sådant gäng men just nu känner jag inte av den rörelsen, säger Lazlo Gönzi.

Efter 25 år som framträdande lokal grön ideolog i miljöpartiet blir Lazlo Gönzi partilös i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Ljusdal. I landstinget blir han partilös vågmästare i en bräcklig regeringssituation.

– Varje person är ansvarig för sin egen röst och det tänker jag fortsätta att vara. Det kan bli så att jag röstar på bra förslag oavsett om det kommer från det ena eller andra hållet.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista