Arenan i Sandviken är snart klar. Foto: Therese Jacobson SR Gävleborg
sandviken

Sandviken vill ha World Cup

I Sandviken har det diskuterats möjligheten att ta över World Cup-bandyn till Göransson Arena som blir färdigbyggd till våren. I helgen fick finalerna i World Cup-bandyn som normalt spelas i Ljusdal flyttas till inomhusarenan i Edsbyn eftersom isen var för dålig i Ljusdal.

VD:n för den nya bandyarenan Maya Olsson säger att det har pratats om det och att hon vill att det ska spelas World Cup i Sandviken.

I Göransson Arena som just nu byggs kommer förutom bandy och idrott också konserter, mässor och bolagsstämmor arrangeras där.

Det stora kupolformade taket har nu lagts på plats och den stora arenan börjar ta sin rätta form.

Planen blir 7 500 kvm stor och som mest kan arenan rymma 9 000 personer.

Hallen byggs av de Göranssonska stiftelserna - men kommer när den är klar nästa år att doneras till Sandvikens kommun. En gåva som tas emot med öppna armar, även om det kan bli svårigheter att få arenan lönsam.

Arenan kommer alltså hyras ut för konserter, bolagsstämmor och mässor, även om bandy kommer bli den huvudsakliga aktiviteten.

Stora bandyturneringar kommer kunna arrangeras, och Maya Olsson utesluter inte att World cup bandyn kan komma att spelas i arenan framöver - mot bakgrund av att turneringen nu fick avbrytas i Ljusdal:

-Jag tror att man planerar för det.  Vi har pratat om det, så det hoppas jag att det ska spelas World Cup här, säger Maya Olsson.

Invigningen är planerad till maj nästa år.

Therese Jacobson
therese.jacobson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista