Folktandvård blir privat i Gnarp

Folktandvården på mindre orter läggs ner i allt större takt. Under det här året ska Folktandvården läggas ned på på åtta platser i länet. Nästa år försvinner fyra kliniker till.
Sammanlagt finns det då 26 klinker kvar i länet. Men i Gnarp - en av dom orter där Folktandvården redan lagts ner - har befolkningen tagit saken i egna händer. Här har en ekonomisk förening köpt loss Folktandvårdens gamla lokaler. På torsdag flyttar en privatpraktiserande tandläkare in i dom nyrenoverade lokalerna. - Det är viktigt att se om det egna huset, säger Anders Fäldt, ordförande i den ekonomiska föreningen Sockenstugan i Gnarp. Anledningen till att Folktandvården ska centralisera sina resuser är framför allt av personella skäl. - Om vi ska få behålla vår personal och kunna rekrytera ny kräver det att det finns kollegor på arbetsplatsen, säger Kerstin Englund, som är klinikchef för den enda kvarvarnde Folktandvårdsklinken i Nordansigs kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".