Älvkarleby

Slut på lyxlivet för 37-åring

En 37-årig man bosatt i Älvkarleby kommun har köpt och sålt över 50 bilar och andra fordon utan att ha bokfört och betalat skatt för dom. Dessutom har polisen hittat stulna bilar, kameror och andra föremål hemma i mannens påkostade villa.

Så här säger Christer Sammens, åklagare i Gävle, om fallet:

– Under flera år har han bedrivit försäljningar av fordon i en sådan stor omfattning att det är skattepliktigt. Men även en del stulna saker har hittats hos honom.

Lyxbilar
Det är bland annat BMW-bilar, Mercedes och andra märkesbilar som mannen har importerat och sedan sålt vidare utan att bokföra försäljningen eller skattat för vinsten, hävdar Christer Sammens som har åtalat den 37-årige mannen för grovt häleri och grovt bokföringsbrott.

Nedmonterad Porsche blev fallet
Härvan nystades upp när polisen hittade en nedmonterad stulen Porsche, värd över en halv miljon, hemma hos 37-åringen.

– Det här ledde vidare till en ytterligare husrannsaken där huvudmannen kom att åtalas för ytterligare sex-sju hälerier och dessutom bokföringsbrott och annan brottslighet.

Lyxliv
Mannen, som dessutom är åtalad för grov vårdslöshet i trafik – han ska enligt polisen ha kört i en Porsche värd 800 000 kronor i över 300 kilometer i timmen vid ett flertal gånger – har levt ett tämligen luxiöst liv.

– Ja, han har levt ett materiellt välbeställt liv, säger Christer Sammens.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".