Bengt Jonsson på Lions tycker det är konstigt att inte Gävle sjukhus kan samordna sig så att patienterna får se årets luciatåg. Foto Joacim Lindwall SR Gävleborg
Gävle

Inget lussefirande på sjukhuset

För första gången på 17 år så får patienterna på Gävle sjukhus inte lyssna på Gävles luciatåg, för cheferna kunde inte bestämma sig för när lussefirandet skulle vara. Därför blev svaret: Ni får inte komma!

Det blir inget lussefirande för patienterna på Gävle sjukhus i helgen.

Orsak: cheferna på Gävle sjukhus kunde inte bestämma sig för när luciaåtget fick komma, och då blev svaret: Ni får inte komma över huvud taget.

Fick inga besked
Bengt Jonsson på Lions är den som har haft kontakt med Gävle sjukhus:

– Som jag uppfattade det kunde inte Maria Laurell få besked av de andra cheferna om vi fick komma.

Maria Laurell, som Bengt Jonsson pratar om, är koordinator på Gävle sjukhus och hon säger till Radio Gävleborg att det inte gick att samordna för lussetåget det här året för att firandet skulle ske på en söndag.

”Konstigt”
Något som Bengt Jonsson tycker är lite konstigt:

– Jag vet inte hur det är organiserat, men visst är det konstigt att det inte går att få in lucia, säger han och skrattar åt eländet.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".