Ann-Margret Knapp vill inte ta ställning till inviterna om ett bredare samarbete än. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
landstinget

Vem ska styra landstinget?

Vem ska styra landstinget? Det är frågan efter att oppositionens budget röstades igenom vid landstingsfullmäktige i fredagseftermiddag, med hjälp av den politiske vilden Laszlo Gönzci. Flera ur oppositionen tog upp frågan om ett bredare samarbete inom landstinget från talarstolen.

Efter omröstning stod det klart att oppositionens budget vann med 38-37 sedan den politiske vilden Laszlo Gönzci röstat med oppositionen.

Och det innebar att socialdemokraternas gruppledare Åke Bengtsson meddelade från talarstolen att de nu avstod från att fortsätta rösta.

eftersom det inte längre finns någon politisk majoritet i landstingsfullmäktige är det oklart vem som ska styra skutan mandatperioden ut.

Moderaternas oppositionsledare Patrik Stenvard meddelade att han nu tänker inleda samtal för att se vilka partier som är villiga att samarbeta.

Även centerns Björn Brink öppnade dörren för socialdemokraterna.

Men socialdemokraten och landstingsrådet Ann-Margret Knapp ville inte ta ställning till inviterna om ett bredare samarbete.

- För det första kan jag inte uttala mig om den frågan överhuvudtaget, och deessutom är det partidistriktet som ska ta ställning till hur vi gör, för det är ju så att socialdemokraterna är ju fortfarande det största partiet i fullmäktige, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".