Dykaren Håkan Örnmark kommer upp ur vaken och kan konstatera att bilen, en Audi A3, är tom. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Årsunda

Inga personer i bilen i vaken

Det var en Audi A3 med ägare hemmahörande i Sandviken som stals och sedan körde ned i en vak en kilometer utanför Strandbaden i Årsunda natten till i måndags. Ingen person fanns i bilen konstaterade Kustbevakningens dykare på tisdagen.

För Årsundaborna var det ett lättnadens besked. Sten Hökdahl är en av många som var oroliga innan.

– Det är fruktansvärt. Hoppas det inte är kvar någon person i bilen.

Nils Kroka:

– Det är lite otäckt.

Dykare undersökte
Vid lunchtid på tisdagen gick dykare ned för att kontrollera den bil som av okänd anledning kört ned i Storsjön en kilometer utanför Strandbaden i Årsunda.

Håkan Örnmark, dykare från Kustbevakningen i Gävle, var den som gick ned till bilen som låg på fem meters djup i Storsjön.

– Det stod en bil där nere på alla fyra precis som den skulle vara parkerad. Jag har tittat in i den och den var tom.

Audi A3
Bilen, en Audi A3, är hemmahörande i Sandviken och rapporterades stulen på Annandagen med nycklarna i. Dess ägare är inte känd av polisen sen tidigare.

Polisen tror att gärningsmännen kan ha stulit bilen och sedan lekt ute på Storsjöns is tills färden alltså tog en ände med förskräckelse. Personerna lyckades rädda sig ur fordonet och flydde från platsen till fots.

Inga spår
Chansen att polisen ska få rätt på gärningsmännen är inte så stora då vittnesuppgifter saknas.

Johan Höglund, yttre befäl från Gävlepolisen, var ändå lättad efter aktionen.

– Ja, det känns skönt att ingen fanns där i och att brottet är tillgrepp på fortskaffningsmedel och inget annat. 

Bilen kommer att få ligga kvar på botten till vidare, eftersom det inte väntas ge några miljömässiga konsekvenser. Kanske kan en eventuell bärgning ge polisen fler ledtrådar om gärningsmännen.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".