Sara Wiman - nu klar för Hammarbys dräkt. Foto: IFK Gävle
forboll

Sara Wiman går till Hammarby

Sara Wiman lämnar IFK Gävle och blir allsvensk fotbollsspelare i Hammarby. Den 20-åriga Ljusnetjejen, som gjorde tolv mål för IFK Gävle i division 1, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Stockholmsklubben.

Sara Wimans karriär startade i Ljusne utanför Söderhamn och fortsatte via Hälsinglands bästa damlag sedan länge, Team Hudik, till IFK Gävle. I Gävle lyckades anfallaren göra tolv mål trots att laget åkte ur serien.

När den nya säsongen stod för dörren ville Sara Wiman vidare i fotbollskarriären och sökte på eget bevåg upp Hammarby och frågade om hon fick komma och provträna.

För tillfället bor hon hos sin storasyster och planerar för en framtid i Stockholm med jobb eller studier. Kontraktet i sig går inte att leva på, men Hammarby har lovat att hjälpa till med praktiska bitar utanför fotbollen.

Nu väntar träningar fem dagar i veckan för forwarden som har imponerat på Hammarbyledningen och beskrivs som en framtidsspelare som är både snabb, stark och teknisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".