1 av 2
Från en tidigare rättegångsdag. OBS! 37-åringen har maskerats. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
2 av 2
Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix
gävle

Vannsinneskörning togs upp i rätten

Han körde sin bil i över 200 kilometer i timmen i vinterväglag med mössan nerdragen över ögonen. På torsdagen var det  den fjärde rättegångsdagen angående den häktade 37-årige mannen från Gävletrakten som bland annat är åtalad och misstänkt för grovt bedrägeri och bokföringsbrott rörande oredovisade försäljningar av bilar för c:a 10 miljoner kronor.

Åklagaren ville på torsdagen ha svar på 14 olika fortkörningar där farten har varit minst 200 kilometer i timmen. Några ska enligt åklagaren ha skett på en 90-väg nära Gävle.

Den 37-årige mannen förnekar att körningarna ska ha skett i Sverige, utan menar att de istället ska ha skett på tyska autobahn.

Problemet är bara att han själv har filmat alla höghastighetsfärder där både hastighetsmätaren och vägbana syns. På en vägbana syns bland annat svenska vägskyltar och viltstängsel skymta förbi.

Att mannen ska ha kört i 200 kilometer i timmen med mössan nerdragen över ögonen ska ha varit ett skämt menar den åtalade. Passageraren håller ratten hela tiden, menar han.

Vid ett annat tillfälle kör den 37-årige tvåbarspappan i 300 kilometer i timmen med sin åttaårige son i framsätet.

- Det är väl ganska omdömeslöst gjort minst sagt får man väl säga, säger åklagare Christer Sammens.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".