Jonathan Granström. Foto: Stig Kenne/Scanpix
ishockey

Brynässeger mot Skellefteå

I en öppen, fartfylld och chansrik elitseriematch drog till slut Brynäs längsta strået. På hemmais besegrades Skellefteå med 5-4. - En fantastiskt bra hockeymatch som hade allt, sammanfattade tränaren Niklas Czarnecki efteråt.

Det var Brynäs förstakedja med Andreas Dackell, Jonathan Granström och Sebastian Lauritzen som anförde laget. Lauritzen och Granström blev tvåmålsskyttar och låg i allra högsta grad bakom avgörandet i den tredje perioden.

Skellefteå hade hämtat upp underläge 2-4 till 4-4 och matchen stod och vägde. Granström lämnade över pucken till Dackell, skar själv in mot mål och fick med sig både back och målvakt. Kedjekompisen Sebastian Lauritzén hade plötsligt bara att lägga in pucken i det öppna målet.

- Som jag uppfattar det så krokar jag och backen i varandra och får med oss målvakten i fallet. Jag hade i alla fall ingen som helst avsikt att köra på målvakten, sade Granström om situationen som ägde rum sju minuter in i tredje.

Målet föranledde vissa protester, inte minst från målvakten Andreas Hadelöv, men domaren Christer Lärking var säker på sin sak.

- Han sa att det är vår gubbe som kör över målvakten. Själv har jag ingen åsikt för jag såg inte situationen men vår målvakt var i alla fall inte glad, sade Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

Brynäs fick sista ordet - och tränaren Niklas Czarnecki var nöjd.

- Det syns att vi spelar med ett stort självförtroende just nu. Offensivt var det här vår bästa insats på länge, sasde han.

Inte lika munter var hans kollega i Skellefteå, Hans Särkijärvi, vars lag pressade intensivt i spel sex mot fyra i slutminuterna utan framgång.

- Brynäs var bättre än vi i viktiga delar som power play och box play. Det blev matchavgörande, konstaterade han.

Källa:TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".