Bo Nyman, sekreterare i Internationella bandyförbundet, säger att Ljusdals BK måste fixa en lösning på hallproblematiken. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
Ljusdal

Får LBK behålla världscupen - avgörandet nära

Tiden håller nu att på rinna ifrån Ljusdals bandyklubb för att arrangera World Cup i bandy detta år.  Efter fiaskot med det flyttade finalspelet till bandyhallen i Edsbyn så måste Ljusdal komma med något förslag, påtalar Internationella bandyförbundet.

Bo Nyman från Söderhamn är Internationella bandyförbundets generalsekreterare:

– Ljusdal har bollen, de måste visa hur de kan genomföra en cup med rimliga isförhållanden. Vi kan inte acceptera det som hände ifjol.

Hall ett måste
Internationella bandyförbundets Bo Nyman säger att de fick se en skiss på en hall redan för två år sedan och nu är en hall ett måste för att World Cup i bandy ska vara kvar i Ljusdal.

Det är nu nio månader kvar och någon hall är inte möjlig tills dess. Internationella bandyförbundet väntar på förslag inför sitt avgörande möte under bandy-VM i Västerås nästa torsdag:

– En hall måste finns i Ljusdal, men om man kan hitta en bra lösning för ett år så kan vi diskutera det. Internationella bandyförbundet uppskattar cupens koncept i Ljusdal. Vi hoppas att Ljusdal kan komma med några bra förslag.

World Cup har många ryska lag. Är de mindre intresserade än de svenska att vara med?

– Nej, det tror jag inte, avslutar Bo Nyman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".