C-G Sjölander och hans Sandviken tar gärna över arrangörskapet av världscupen i bandy om Ljusdal inte kan möta kraven från Internationella bandyförbundet. Foto: Joacim Lindwall SR Gävleborg
Sandviken

Sandviken vill ta över världscupen

I Ljusdal kämpas det just nu med att få till en bandyhall, något som framförts som ett krav från Internationella bandyförbundet för att behålla världscupen. Samtidigt kliver nu andra intresserade arrangörer fram och anmäler sitt intresse.

C-G Sjölander är styrelseordförande för Göransson arena i Sandviken:

– Kan man inte förlänga samarbetet med Ljusdal så har vi en ny arena här och då är vi intresserade av ett sådant arrangemang tillsammans med Sandvikens AIK.

Internationella bandyförbundet har ställt som krav att Ljusdal måste bygga en bandyhall om man vill fortsätta att arrangera World cup i bandy i fortsättningen.

Hall måste till
Så här sa Bo Nyman, generalsekreterare i Internationella bandyförbundet, till SR Gävleborg på onsdagen:

– En hall måste finnas i Ljusdal, men om de kan hitta en bra lösning för ett år så kan vi diskutera det.

Och det råder nu stor verksamhet i Ljusdal för att åtminstone kunna presentera ett förslag om hur man ska lösa hallfrågan innan nästa torsdag, då Internationella bandyförbundet ska ha möte i Västerås och besluta om World cups framtid.

Värdig efterträdare
Men oavsett hur det går så anser C-G Sjölander att Sandviken skulle vara en värdig efterträdare till Ljusdal att arrangera World cup framöver:

– Utan att förhäva mig så har i en fin arena, därtill har vi också nuvarande Jernvallen som en fullstor reservarena vilket skulle vara en fördel.

Tror du då att det skulle bli bandyfeber som i lilla Ljusdal?
– Jag vet inte, men jag hoppas det.

Fotnot: Ljusdal har ett kontrakt med internationella bandyförbundet att driva World cup till och med år 2012.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".