Den numera ovarslade läraren Mats Larsson. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
gävle

Lärare blev felaktigt varslad

54 blev 53. Ja, när Gävle kommun tidigare i veckan varslade 54 lärare om uppsägning begick de ett misstag. Läraren Mats Larsson fanns nämligen felaktigt med på varsellistan och på torsdagsmorgonen fick han beskedet.

Ja, man kan undra hur det kan ha gått till när man har gjort en felbedömning i ett varsel. En varsellista borde ju kontrollräknas hundra gånger om.

Men det här misstaget gjorde nu att den lärare som blev förväxlad med Mats Larsson och som egentligen skulle in på varsellistan slipper det på grund av schabblet.

Den varslade läraren Mats Larsson hade redan på känn att det var något fel redan innan Gävle kommun hörde av sig och strök honom från varsellistan.

Enligt personalchefen Jan Jansson så har man väldigt noga räknat och gått igenom varsellistan - men ändå gjort ett misstag.

Jan Jansson garanterar nu också att inga ytterligare fel finns i varselistan men på frågan om de nu ska gå igenom listan ytterligare en sista gång så blir svaret:

- Nej, den är garanterat nu korrekt, säger Jan Jansson.

Lärarförbundet beklagar missen men vill inte ge några ytterligare kommentarer på grund av det känsliga förhandlingsläget.

Läraren Mats Larsson kommer inte kräva någon ersättning av Gävle kommun för sitt lidande:

- Jag är glad att jag får behålla jobbet. Det räcker, säger han till SR Gävleborg.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".