Morgan Darmell (M), gruppledare för den borgerliga alliansen i Gävle kommun. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
Gävle

Allianskrav på att lärarjobb räddas

Den 28 januari blir en avgörande dag för de 53 varslade lärarna i Gävle kommun. Då ska den borgerliga alliansen i barn- och ungdomsnämnden kräva politisk enighet om att kommunstyrelsen skjuter till extra pengar så att lärarna inte behöver sägas upp.

Redan i dag finns så få lärare i Gävle att kommunen inte klarar sina åtaganden, enligt alliansens gruppledare i Gävle, moderaten Morgan Darmell.

– Vi har de senaste åren fått många mångkulturella skolor med asylsökande som kräver stora insatser, och vi har ökat behov för barn med särskilda behov. Här är det oerhört viktigt att ha en stor lärartäthet, säger Morgan Darmell.

Nämndmötet den 28 januari kan bli en rysare. Om det då blir en politisk enighet om att kräva att kommunstyrelsen skjuter till mer pengar till barn- och ungdomsnämnden, får majoritetspartierna i kommunstyrelsen sina egna i nämnden mot sig.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".