Riksdagslista för (s) klar

Socialdemokraterna i Gävleborg samlades igår i Bollnäs för en valkongress. Då fastställde man bl.a. sin lista till riksdagsvalet. Idag har partiet fem platser i riksdagen, men i valet siktar man på att ta en sjätte plats.
Listan toppas av Ulrica Messing, Gävle, tvåa är Per-Olov Svensson, Ljusdal, trea är Sinikka Bohlin, Gävle, fyra är Raimo Pärssinen, Hofors, femma är Åsa Lindestam, Söderhamn, sexa är Kenth Högström, Hudiksvall, och på sjunde plats Yoomi Renström, Ovanåker. -Det mesta blev som valberedningen hade föreslagit, säger Voitto Visuri i Gävle, som är ombudsman för socialdemokraterna i länet. Åsa Lindestam och Yoomi Renström är nya namn på listan, medan Agneta Brendt inte fick förnyat förtroende som riksdagsman, och finns inte med på listan. Helene Åkerlind från Gävle flyttades från en föreslagen niondeplats till en trettondeplats, och Håkan Stadin från Sandviken blev kvar på tolfte plats, trots försök att lyfta upp honom till åttonde plats. Under valkongressen fastställdes också partiets kandidater till de tre landstingsrådsposterna, och det blev enligt valberedningens förslag - Ingrid Liljegrääs, Sandviken, Ann-Margret Knapp, Hudiksvall, och Lennart Gard, Söderhamn, som är ett nytt namn i sammanhanget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista