Sebastian Lauritzen var en av de bästa när Brynäs vann med 3-1 mot Frölunda hemma i Läkerol Arena (bilden är från en match mot Modo). Foto: Mats Åstrand/Scanpix
Ishockey

Brynäsvinst inför storpublik

Brynäs tog mycket viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats genom att hemmabesegra Frölunda med 3-1.

Frölunda var på väg mot ett efterlängtat trendbrott. Men i sista perioden vände Brynäs 0-1 till 3-1 och göteborgarnas femte raka förlust var ett faktum.

Frölunda i ledning
Det var Joakim Andersson som gav Frölunda ledningen när han petade in en retur i spel fem mot fyra efter sju minuter. Frölunda behöll sin ledning genom den andra perioden och hemmalaget hade så långt stått för en blek insats.

Ommöbleringar gav resultat
Det fick tränaren Niklas Czarnecki att vaska om i femmorna.Om det var ommöbleringarna eller det tidiga kvitteringsmålet som fick Brynäs att vakna är oklart, men efter Lasse Jonssons 1-1 i power play tidigt i den tredje perioden fick hemmalaget bättre fart på benen.

Lauritzen i form
Frölunda hade ett par bra lägen att återta ledningen, men det var i stället Brynäs som med knappa fem minuter kvar gjorde 2-1. Sebastian Lauritzen fick öppet mål efter fint förarbete av backen Niclas Andersén.

Tog ut målvakten
Frölunda plockade ut förre Brynäsmålvakten Johan ”Honken” Holmqvist i slutet i ett sista kvitteringsförsök – det resulterade bara i att Andreas Dackell fastställde slutresultat till 3-1 i det övergivna målet.

– Med tanke på hur det såg ut i de två första perioderna tycker jag det är oerhört starkt av oss att kunna vrida tillbaka och vinna den här matchen, menade Brynästränaren Niklas Czarnecki.

SR Gävleborg/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".