1 av 2
Lennart Nilsson, bandyprofil i Ljusdal gillar inte att cupen rikserar att flytta från Ljusdal. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
2 av 2
Per-Arne Weglin är World cup-general.
Ljusdal

Krav att World cup ska spelas inomhus redan i år

World cup i bandy ska spelas inomhus och det redan i år. Det hårda kravet från det Internationella bandyförbundet ställs nu på arrangörerna i Ljusdal.

– Den här cupen har funnits i 35 år och jag tycker att bandyvärlden är skyldig LBK och Ljusdal att få föra det här arrangemanget i hamn. Det har betytt jättemycket, både pr-mässigt och för att få ytterligare nationer med i bandyn, säger bandyprofilen Lennart Nilsson.

Den 22 oktober skulle World Cup i bandy spelats i Ljusdal. Men Ljusdal har ingen bandyhall och det krävde internationalla bandyförbundet vid ett möte i går kväll.

– Det är ju lite chockerande och det kommer ju på sätt och vis väldigt plötsligt, säger Per-Arne Weglin, World Cup general sedan fem år.

Enligt Per-Arne Weglin har man lagt fram ett förslag att cupen genomförs i Ljusdal men att arrangören bokar upp en reservarena. Men det förslaget har ännu inte godkänts.

World Cup i bandy har spelats 35 år i Ljusdal och är kommunens största arrangemang. Pressen på kommunen att öppna vägen för en snabb hallösning är större än nånsin.

– Jag förstår att man kan ställa krav på cupen ska genomföras och att det ska vara ett bra arrangemang. Men jag kan inte föreställa mig att det ska vara ett absolut krav att cupen ska spelas inomhus, det är nytt för mig och jag tycker att det är väldigt konstigt, säger Ljusdals kommunalråd Marit Holmstrand.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".