Många djur skadas innan slakt

Sedan Swedish Meats tvingades stänga slakteriet i Bollnäs så skickas många av länets djur till Uppsala för slakt. Nu visare siffror från Jordbruksverket att uppsalaslakteriet är ett av de slakterier i landet där flest djur skadas innan slakt.
På Swedish Meats uppsalaslakteri skadas var 78:e djur under transport eller i hanteringen på slakteriet, vilket är dubbelt så mycket jämfört med många andra slakterier. Det visar siffror från Jordbruksverket som Sveriges Radio Uppland sammanställt. Hittills i år har 2 916 djur fått skador som till exempel brutna ben, stora blåmärken eller krossade kroppsdelar skador som djuren har fått innan de bedövats inför slakten. Swedish Meats numera nedlagda slakteri i Bollnäs kritiserades också det för sin bristande djurhantering. I väntan på ett nytt slakteri så skickas många av länets djur till just Uppsala.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista