Sandviken

Oklart kring 18-årings boende

Det fortfarande oklart om den 18-åring som bott i fosterhem hos den 40-årige man som i fredags greps misstänkt för stämpling till mord och utpressning får bo kvar. Under helgen har socialtjänsten i Sandviken träffat familjen för att diskutera situationen.

– I funktionen familjehem och fosterhemsfar har vi inget att anmärka på men naturligtvis är det här inte bra, säger Per Lodin som är chef för socialtjänstens ungdomsenhet i Sandviken.

Sedan i november förra året har 18-åringen bott i den 40-årige mannens familj efter att en familjehemsutredning gjordes under hösten.

I utredningen konstaterade socialtjänsten i Sandviken att mannen hade en kriminell bakgrund men nu lämnat den bakom sig och det kunde vara bra för 18-åringen, som själv begått en del brott, att få en sådan förebild.

Per Lodin tycker inte att man begick ett misstag i sin bedömning av mannen då.

– Det är lätt att vara efterklok när man har facit i hand och det hade vi inte då, vi hade inte alla uppgifter.

Under helgen har socialtjänsten träffat familjen och diskuterat situationen om 18-åringen men om han får bo kvar i familjen är ännu oklart.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista