bollnäs

Gumpels fritidsgård vinnare när Hanna och Bollnäskören segrade

Det var många som jublade då det stod klar att Team Hanna och Bollnäskören tog hem segern i körslaget i lördags. Extra mycket jubel blev det på Gumpels Fritidsgård där 60 barn och ungdomar hade samlats för att heja fram kören. Det är nämligen fritidsgården som kommer att få vinsten, en halv miljon kronor till sin verksamhet.

Förra sommaren flyttade Gumpels fritidsgård från en trång källarlokal till de gamla lokalerna i lokstallarna. Där har de tillgång till 1500 kvadratmeter och nu håller bland annat Sveriges näst största skateboardhall på att byggas där.

Nu när de får en halv miljon kronor kommer fritidsgården även att få en scen och en danslokal.

För att visa sitt stöd för Team Hanna samlades omkring 60 ungdomar på frititdsgården i lördags för att titta på finalen tillsammans och stämningen var på topp berättar Sara Lindholm och Karl-Dennis Nordlöf.

– Jag kommer ihåg att det var en trevlig stämning och alla ungdomar blev jätteglada när Team Hanna vann, säger Sara Lindholm.

– Det var fruktansvärt mäktigt, alla stod upp och skrek. Efteråt gick vi runt på stan med facklor, berättar Karl-Dennis Nordlöf.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se