1 av 2
Ann-Sofi Eliasson ser på sin dator hur en anställd agerar under den arrangerade kvällsinatsen. Foto Maria Sundell, SR Gävleborg
2 av 2
Lena Holm hjälper en fingerad patient. Foto: Maria Sundell SR Gävleborg
Sandviken

Pensionerade Sandvikenbor hjälper kommunen utbilda personal

Inte ens hälften av alla de som arbetar inom äldreomsorgen i Sverige har formell kompetens för sitt yrke. I Sandviken pågår just nu ett arbete som ska leda till att fler anställda ska ha en kompetens motsvarande en gymnasieutbildning i vård och omsorg, och metoden är ovanlig. Till hjälp tas pensionerade Sandvikenbor som får agera vårdbehövande åldringar.

I en lägenhet utrustad med kameror och mikrofoner värderas kompetensen hos personalen inom omsorgen i Sandviken.

De anställda ställs inför situationer där pensionerade Sandvikenbor agerar vårdkrävande åldringar, samtidigt som testledaren följer händelseutvecklingen på sin dataskärm i ett kontor på andra sidan gatan.

Kompetensbarometer
Det handlar om projektet Kompetensbarometern som drogs igång den första november förra året. Nationella siffror visar att inte ens hälften av alla som arbetar inom omsorgen i landet har formell kompetens, och det här är något som Sandvikens kommun i samarbete med Vuxenutbildningen och Högskolan i Gävle tänker försöka göra något åt.

Ribban för formell kompetens är satt vid en utbildningsnivå som motsvarar en gymnasieutbildning i vård och omsorg, och 200 anställda inom omsorgsförvaltningen i Sandviken har fått erbjudande om att få sin kompetens kartlagd och i förlängningen kompletterad och satt på pränt. Valideringen, som det kallas, är uppdelad i en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen består i ett antal frågor som ska besvaras i ett dataprogram. Den praktiska delen utförs i den specialutrustade lägenheten på Högbovägen.

Asta och Karl
I lägenheten bor det fiktiva paret Asta och Karl Högbo som gestaltas av olika frivilliga Sandvikenbor. De får en manual där det framgår hur de ska agera, till exempel kan Karl under en kvällsinsats plötsligt börja må riktigt dåligt.

På andra sidan Högbovägen, på Sandbacka Park sitter testledaren Ann-Sofi Eliasson framför sin dator och studerar hur Lena Holm agerar under den arrangerade kvällsinatsen. Lena har arbetat många år inom omsorgen, men har ingen formell kompetens.

- Personalen ställs inför situationer som normalt kan uppstå när man arbetar inom hemtjänsten eller på ett äldreboende, berättar Ann-Sofi Eliasson.

Kollar
Ann-Sofi Eliasson checkar av punkt för punkt i Lena Holms agerande. Allt är väldigt formaterat så att ingen bedömning blir godtycklig, och det handlar om allt från lyftteknik till bemötande.

När de anställda fått sin kompetens värderad - validerad - får de möjlighet att med hjälp av vuxenutbildningen fylla i de brister som visat sig under resans gång.

- Att få en formell kompetens ger de anställda en högre status, samtidigt som det påverkar möjligheterna att ta på sig nya arbetsuppgifter och kan påverka sin löneutveckling. Det berättar Marianne Andrén som leder projektet.

Dokusåpa
Efter det första besöket i testlägenheten är Lena Holm nöjd, men känner det lite som om hon deltagit i en dokusåpa.

- Jag tänkte i och för sig inte på kamerorna, men ibland när jag kom på att de fanns där började jag fundera på om jag glömt nåt. Arbetet flöt inte naturligt.

Maria Sundell
maria.sundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista