1 av 2
Sveriges Radios nyrekryterade VD Mats Svegfors invigde Radio Gävleborgs lokaler på fredagen. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 2
Sveriges Radio Gävleborgs kanalchef leif Eriksson intervjuas av SVT under invigningen av de nya lokalerna under fredagen. Foto: Joacim Lindwall
Gävle

Finfrämmande när Sveriges Radio Gävleborg invigde nya lokaler

Intresset var stort när Sveriges Radio Gävleborgs nyrenoverade lokaler invigdes på fredagen av den nytillträdde VD:n Mats Svegfors.

Under hösten har Sveriges Radio Gävleborgs lokaler på Nygatan i Gävle varit en byggverkstad.

Den här veckan kunde lokalerna tas i besittning och under fredagen fylldes huset av drygt 200 gäster.

Radioledning på plats
Bland dem Sveriges Radios ledning med Mats Svegfors, VD, och Cilla Benkö, vice VD, i spetsen.
Men också mängder av lokala politiker, myndighetspersoner och andra profiler fanns på plats i det nyrenoverade radiohuset som nu går i aquablått och ängsgrönt.

Drömredaktion
Och Sveriges Radio Gävleborgs kanalchef Leif Eriksson var mycket nöjd:

– Efter 4-5 år har vi skapat en redaktion som jag drömt om, de är mindre men vi har sparat pengar som vi kan lägga på program. Vi har också satsat mer på mobil teknik som gör att vi kan sända med enklare medel var helst i länet. Vi har också skaffat oss ett nät av korrespondenter runt om i länet som kommer att rapportera i radion.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista